Få det meste ud af dit ur: Lær at tilpasse lænken

Når man får et nyt ur, er der mange spørgsmål, der kan trænge sig på: Hvordan tilpasser jeg lænken til mit håndled? Hvordan skifter jeg remmen/lænken på uret? Og hvordan justerer jeg egentlig låsen på mit ur? I dette blogindlæg serverer vi dig svarene på disse spørgsmål, så du kan få mest muligt ud af dit nye ur fra Orloff Watches.

Sådan justerer du lænken


Det er sjældent, at standardlængden på en lænke passer til netop dit håndled. Ofte er der behov for enten at forlænge og særligt forkorte lænken. Det kan man nemt selv gøre med vores værktøjssæt, der består af en hammer, en slåplade, tre slagpinde og en tang.

Takket være væktøjssættet sparer du en tur til urmageren, der typisk tager 75-150 kr. for at tilpasse en lænke, ligesom du med værktøjssættet kan tilpasse lænken, så snart du får uret. Dermed kan du tage uret i brug med det samme.

Nedenfor har vi lavet en guide på fire korte trin, hvor vi forklarer dig, hvordan du tilpasser lænken på dit ur ved hjælp af værktøjssættet.

1)  På bagsiden af leddene finder du nogle små pile, der indikerer, hvilken vej du skal presse stiften ud. Det er dog ikke alle led, der kan tages af. Det er kun de led, hvor pilene indikerer det.

2) Læg lænken på slåpladen, så pilene vender nedad og dermed kan slås ud i den korrekte retning

3) Tag en af slagpindene og den lille hammer og slå stille og roligt en stift i lænken ud. Stiften skulle gerne løsne sig og komme ud i den anden ende (hvis stiften sidder stramt, kan man bruge tangen). Pas på, at du ikke ridser lænken.

4) Når det ønskede antal led er fjernet, så sæt lænken sammen igen ved at trykke en stift ind i den modsatte retning af pilen bagpå lænken. Brug evt. hammeren til at slå stiften helt ind.

Derudover er det værd at nævne, at du får det pæneste resultat, hvis du fjerner et lige antal led på begge sider af låsen. Hvis du eksempelvis ønsker at forkorte lænken med to led, er det dermed en god idé at fjerne ét led på hver side. 


Sådan justerer du låsen på din lænke


Hvis lænken stadig er en smule for stram eller løs, efter at du har fjernet de ønskede led, kan du med fordel finjustere låsen for at få den helt rigtige pasform.

Lænken på et ur fra Orloff Watches er udstyret med tre justeringshuller, så lænken kan justeres de sidste millimeter.

Hvis du er i tvivl om fremgangsmåden, så bare rolig. Vi har nedenfor lavet en kort guide til at justere låsen på dit ur.

1) Find en spids genstand (fx en nål eller tegnestift)

2) Brug den spidse genstand til at presse springbaren (metalstiften der holder låsen sammen) ud af låsen

3) Tilpas låsen til den ønskede længde, og sæt springbaren ind i det nye hul på låsen.

Sådan skifter du rem eller lænke


Er din rem blevet slidt, eller ønsker du bare lidt forandring med ny rem eller lænke? Uanset hvad kan du skifte remmen eller lænken helt på egen hånd - uden at skulle have brug for værktøj eller hjælp fra en urmager.

Alle ure fra Orloff Watches kommer nemlig med en udskiftelig rem/lænke, så du selv nemt og hurtigt kan skifte den. Uanset om der er tale om en rem eller lænke, er fremgangsmåden den samme:

1) På bagsiden af remmen/lænken finder du den såkaldte easy strap-funktion/quick release-funktion, der gør det muligt at skifte remmen/lænken med et enkelt klik på springbarren.

2) Tryk springbarren (metalstiften) ned med din negl eller en spids genstand, og remmen/lænken løsner sig herefter fra uret.


3) Voila! Nu kan du skifte den gamle lænke/rem ud med en ny ved at gentage samme proces.